Borsa Camiası Olarak Her Zaman Demokrasiden Yanayız

gemliktb-slider-2

Borsa Camiası Olarak Her Zaman Demokrasiden Yanayız

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” dedi.

-TOBB camiası demokrasi mücadelesinin yanınnda

TOBB camiasının, oda ve borsaların il ve ilçelerinde, cunta karşıtı mücadelenin şerefli birer neferi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu bu süreçte camianın bir de şehit verdiğinden söz etti. Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ öğrencimiz Ömercan Açıkgöz’ün darbecilere karşı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mevkiinde mücadele verirken şehit düştüğü bilgisini verdi.

FETÖ kaynaklı bu darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, ilk tepkiyi gösteren meslek örgütü olduklarının altını çizen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“Korsan darbe bildirisi okunur okunmaz, demokrasiden ve milli iradeden yana olan tavrımızı, internet üzerinden ve TV’lerden tüm ülkeye hemen duyurduk. Demokrasiye sahip çıkılması için, 81 il ve 160 ilçede Oda ve Borsalarımızın meclis üyesi, meslek komitesi üyeleri dahil 85 bin kişiye SMS mesajı attık. Ertesi gün 16 Temmuz’da gazi Meclisimize gittik. Meclis Başkanımıza, siyasi partilere taziye ziyaretinde bulunduk.

Meclisteki tarihi oturuma katılarak, Türk iş dünyası olarak demokrasiden yana olduğumuzu gösterdik. 19 Temmuz’da 365 Oda ve Borsamızla birlikte darbeye karşı tepkimizi, 81 il ve 160 ilçede eş zamanlı olarak gösterdik. ‘Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardeşliğimiz Geleceğimizdir’ dedik. Yurt dışındaki tüm muhataplarımızla temasa geçtik. Demokrasimizin ve ekonomimizin sapasağlam ayakta olduğunu, Türkiye’ye yönelik hiçbir endişe duymamaları gerektiğini bildirdik.

Türkiye’deki en büyük uluslararası yatırımcılarla bir araya geldik. Hem yaşadığımız süreci, hem Türkiye ekonomisinin temellerinin nasıl güçlü olduğunu anlattık. Yine tüm bu süreçte, Oda ve Borsalarımız, il ve ilçelerinde, ilk andan itibaren cunta karşıtı bu mücadelenin şerefli birer neferi oldular.

Her bir şehirde halkımızın demokrasi nöbetlerine katıldılar, lojistik ve gıda gibi destekler verdiler.
Demokrasiye ve sandığa sahip çıkan Oda ve Borsa camiamla, buradaki tüm arkadaşlarımla gurur duyuyorum.
Bu mücadelede ağır bedeller de ödedik. Şehit düşen kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için devletimiz terör örgütü ile en etkin şekilde mücadele ediyor, suçluların cezalandırılması için çalışıyor.

Bizlerin yapması gereken de şehitlerimizin verdiği mücadeleye yakışır şekilde, her zamankinden daha fazla çalışmak ve üretmektir. Artık kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye’yi ekonomik olarak çok daha güçlü hale getirmek zorundayız.”

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da burada yaptığı konuşmada, “Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.” dedi.

Milletin 15 Temmuz’da, “Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız.” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek “Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur.” dediğini de anımsattı.

Bunun asla bir içe kapanma refleksi olmadığını vurgulayan Erdoğan, dün gece TOBB’un hastanesinde 19 gündür yaralı olan ancak şehit düşen Oğuzhan Yaşar’ın ailesini ziyaret ettiğini söyledi.