KOBİ’ler Borsa’dan “TOBB Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli Faaliyet Belgesi alarak, Ziraat Bankası ve Denizbank şubeleri aracılığıyla başvuru yapabilecek.

Gemlik Ticaret Borsası , Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı KOBİ’lere Nefes Kredisi’ne 1 milyon lira kaynak aktaracak. Bunun karşılığında oluşacak 10 milyon TL tutarındaki kredi hacminden 5 Milyon TL’si Ziraat Bankası, 5 Milyon TL’si ise Denizbank’tan olmak üzere KOBİ olan Borsa üyeleri yararlanabilecek.

AZAMİ LİMİT 150 BİN LİRA

Gemlik Ticaret Borsası üyesi firmalar için kredi azami limiti 150 bin lira olacak. Nefes Kredisi’ne başvurular 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlayacak. KOBİ’lerin Nefes Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle Borsa’ya gelerek “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları gerekiyor. Ardından Ziraat Bankası ve Denizbank’ın Gemlik şubesine giderek, bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat edilebilecek.

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, KOBİ’lere Nefes Kredisi’nin önemli bir destek mekanizması olduğunu belirterek, Borsa’nın üyelerinden aldığı gücü yine üyeleri için kullanmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, verilecek kredinin piyasaya canlandıracağını düşündüklerini söyledi.

KOBİ’lere Nefes Kredisi’nin diğer şartları ise şöyle:

• Kredi 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacak.
• Kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825; yıllık yüzde 9,90.
• Kredi azami limiti 150.000 TL.
• Kredinin teminatı yüzde 85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile, kalan yüzde 15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecek.